icon-menu-close

Prata med en säljare

Du kan kontakta oss via telefon eller på e-post för hjälp med din produkt eller fråga.

Som ett eget supereffektivt tryckeri

Vi säkrar kvaliteten från idé till färdig broschyr

Mats Nyberg
Mats Nyberg
Försäljningschef, Västernorrland
Som ett eget supereffektivt tryckeri

Det finns ingenting som Lena Vik yrkesmässigt brinner för mer än att förmedla rätt budskap till rätt målgrupp. Kvalitet i allt från tanke till genomförande. En väsentlig del i det arbetet är broschyrer och utskrifter av annat informationsmaterial.

Allt som Lena och hennes kollegor vid pastoratet i Härnösand informerar om skall präglas av enhetlighet och samstämmig ton. Den röda tråden i informationen skall kännas igen från en broschyr till en annan, från ett riktat utskick till ett annat.

Lösning

”Över året producerar vi löpande olika typer av informationsbärare som visitkort, vykort och direktutskick till konfirmander och församlingsmedlemmar. Vi arbetar hela tiden med att utveckla vår marknadsföring och kommunikation”, säger Lena Vik.

”Ofta är det bråttom och knappt om tid. Men alltid är kraven på snabbhet, kvalitet och noggrannhet lika höga. Det är viktigt för oss som utvecklar broschyrerna. Men det är också av respekt för mottagarna som vi aldrig tummar på kvaliteten. Det kan vara broschyrer för konfirmander eller informationsskrifter om kommande aktiviteter här i pastoratet.

“Med den här lösningen från Canon har vi fullständig överblick och total kontroll över såväl kvalitet på slutresultatet som på kostnaderna. Dessutom kan vi snabbt styra om produktionen av broschyrer och utskick när vi själva önskar utan risk för att trycket ska försenas eller fördyras”.

Lena Vik, Svenska Kyrkan Härnösand

Lösningen blev ett eget interntryckeri bestående av en imagePress C650 arkskrivare samt en automatiserad servicetjänst som proaktivt larmar om låga materialnivåer samt eventuella behov av service. Med hjälp av mjukvarulösningen Impose Compose underlättas produktionen och minskar pappersvinn. Installerad efterbehandlare automatiserar broschyrvik. Storformatskrivaren imagePROGRAF iPF670 används för att printa affischer och gatupratare.

Tack vare förinlagda mallar kan användarna dra och släppa innehåll i en mapp “hot folder” som ligger på skrivbordet och skapa ett dokument klart för utskrift med alla nödvändiga inställningar. En klar fördel när man vill vinna tid utan att tumma på kvalitén.

Fördelar

  • icon-check-circle Kvaliteten på utskrifterna
  • icon-check-circle Driftsäkerheten
  • icon-check-circle Samarbetet
  • icon-check-circle Servicenivån
  • icon-check-circle Lägre kostnader

Resultatet

”Oavsett budskap och målgrupp är det alltid lika viktigt att leverera i rätt tid och med rätt kvalitet. Vägen dit präglas av passion och proffsighet”, säger Lena Vik. ”Öga för detaljer, omsorg om helheten, val av papper, val av skrivare. Allt hänger ihop. När vi arbetade med externa leverantörer tog processen från idé till färdiga broschyrer längre tid och kostade mer. Nu ser vi att kostnaderna sjunker och att kvaliteten blir rätt för oss och våra målgrupper.

Lena Vik är noggrann i valet av verktyg. Både på arbetsplatsen och i hemmet. ”Jag har till och med en egen storformats- skrivare hemma så man kan lugnt säga att tryck och trycksaker är min livsluft”, berättar Lena. ”Pålitlighet, driftsäkerhet och hög kvalitet på utskrifter är avgörande. Men lika viktigt är det att kunna skriva ut i olika format och i olika papperskvaliteter. Att enkelt och effektivt kunna anpassa både form och upplaga efter målgrupp och behov. Och vi på pastoratet i Härnösand har många olika målgrupper att ta hänsyn till och anpassa budskapen för. Med den här lösningen från Canon kan vi göra det snabbare och säkrare jämfört med att lägga jobbet på en extern leverantör.

Vi spar både tid och pengar samtidigt som kvaliteten blir så bra som möjligt”, säger Lena Vik. ”Jag dubbelkollar alltid och kvalitetssäkrar hellre resultatet en gång för mycket än en gång för lite”, säger Lena. Är upplösningen den rätta, är färgerna återgivna som de ska? Med lösningen vi har idag känner vi oss trygga. Driftsäkerheten är förutsägbar och pålitlig, på så vis undviker vi driftstopp som annars skulle kosta både tid och pengar.” För att få rätt kvalitet på utskrifterna och möta efterfrågan på olika format arbetar Lena Vik och hennes kollegor med Canon imagePress C650 arkskrivare.

Vi är otroligt nöjda med såväl människorna på Canon som maskinen från Canon
icon-star icon-star icon-star icon-star icon-star

Vi är otroligt nöjda med såväl människorna på Canon som maskinen från Canon

Har man inte bra servicetekniker spelar det ingen roll hur bra maskinen är. Nu har vi både och. Bra maskiner och bra tekniker. Enklaste sättet att beskriva samarbetet med Canon är att använda ett ord, och det ordet är utomordentligt.

Samarbetet

”Vi är otroligt nöjda med såväl människorna på Canon som maskinen från Canon. Har man inte bra servicetekniker spelar det ingen roll hur bra maskinen är. Nu har vi både och. Bra maskiner och bra tekniker. Enklaste sättet att beskriva samarbetet med Canon är att använda ett ord, och det ordet är utomordentligt.”

“Teamet på Canon servar oss föredömligt och har alltid levererat service utöver det förväntade. Färgpatroner och andra avgörande förbrukningsartiklar levereras i rätt tid per automatik. Det känns tryggt att veta att det vi behöver för att göra vårt jobb alltid är på plats eller på väg att fyllas på. På så vis har vi fullständig kontroll över kvaliteten i alla led.”

Lena Vik, Svenska Kyrkan Härnösand

“Vi behöver inte lagerföra varken papper eller färgpatroner. Istället kan vi fokusera på att trycka exakt rätt antal broschyrer i rätt tid till rätt målgrupp. Med lösningen vi nu har i huset kan vi spara mycket jämfört med att jobba med externa tryckerier.”

Vi kan spara tid, vi kan reducera kostnaderna samtidigt som vi kan höja kvaliteten både på utskrifter och leveranssäkerhet. Nu har vi total kontroll. Skulle någonting gå snett kan vi snabbt korrigera avvikelsen. Med en tryckpresslösning i huset har vi ingen att skylla på, och när allt blir rätt är det vår egen förtjänst. Jag skulle vilja likna den här lösningen vid en pålitlig arbetshäst som alltid levererar rätt kvalitet i rätt tid”, berättar Lena Vik.

Framtiden

”Jag och mina kollegor ser fram emot fortsatt fint samarbete med Canon. Dialogen är alltid givande och teamet vi möter är lyhörda och konstruktiva. De visar stor förståelse för vår verksamhet och våra krav på kvalitet och kostnadseffektivitet. De kavlar upp ärmarna och gör jobbet. Deras tekniker är enastående”, berättar Lena Vik.

Fler referenser

Vi använder cookies

Vi gör det för att förbättra din användarupplevelse, och vill därför informera dig om att du genom att använda vår sida ger ditt samtycke till detta.