icon-menu-close

Prata med en säljare

Du kan kontakta oss via telefon eller på e-post för hjälp med din produkt eller fråga.

Rätt lösning för behov av stora format.

”Den lokala förankringen är avgörande.”

Bengt Wallgren
Bengt Wallgren
Centerchef CBC Syd
Rätt lösning för behov av stora format.

Inget är så bra att det inte kan bli bättre.

”Det var inte så att vi satt i sjön eller brottades med andra utmaningar. Vi tyckte att vår befintliga maskinpark av skrivare fungerade som den skulle. Vi var på det stora hela ganska nöjda. Men då vi kontaktades av Canon Business Center (CBC) och fick en presentation av andra alternativ såg vi möjligheterna att växla upp vår skrivarmiljö och få en ännu bättre lösning”, säger Marcel Mandic, ITSystemtekniker, Bergendahls Food

Bakgrund

Affären Marcel Mandic berättar om är stor, troligtvis årets största i sitt slag. Det handlar om nästan sextio storformats-skrivare, femtiofem Canon TX3100 för att vara exakt, för butikerna City Gross, Eko och Cash. Både City Gross och Eko är starka varumärken inom daglig varuhandeln. Bara under ett verksamhets-år trycker butikerna flera hundratusentals butiksskyltar med reklam, prisinformation och andra budskap.

”Eftersom vi har ett stort och kontinuerligt behov av att skylta i våra butiker är det också viktigt för oss att ha kontroll på kostnaderna för bläck. En av våra förhoppningar med affären är att vi kommer kunna spara flera hundra tusen kronor varje år i bläckkostnader.”

Säger Marcel Mandic.

Lösning

”För oss är det avgörande att skrivarna är pålitliga, driftsäkra och lätta att arbeta med. Våra butiker trycker upp nya skyltar varje vecka och det är kostnadsmässigt förödande för våra butiker City Gross och Eko om produktionen av skyltar skulle börja halta, avbrytas eller störas på annat sätt. Genom valet av Canon och den här lösningen säkerställer vi att Canons egna tekniker snabbt kan vara på plats i butik och upprätthålla störningsfri produktion av våra skyltar, reklam- och informationsmaterial”

Fördelar

  • icon-check-circle Snabbare och effektivare service tack vare Canons egna tekniker
  • icon-check-circle Tryggare leverans av ny skrivare.
  • icon-check-circle Sänkta kostnader.
  • icon-check-circle Globalt varumärke med lokal förankring.

Resultat

”Framför allt ser vi fördelar med att Canon har egna servicecenter, egna tekniker och att såväl service som tekniker är lättillgängliga. För oss är det nära till Canon Business Center Syd både tidsmässigt och geografiskt, den lokala förankringen är avgörande.

Behöver vi hjälp får vi det snabbt och det uppskattas särskilt av vår butikspersonal”, berättar Marcel Mandic.

”En annan fördel är att bläckpatronerna är större, 700 ml istället för 300 ml. Med större patroner håller dom längre och priset per ml är lägre”

Säger Marcel Mandic.

”Vi har också ett upplägg vid leverans av skrivare som funkar väldigt bra, Canons egna tekniker är på plats och installerar skrivaren. Det känns säkert och tryggt att certifierade tekniker säkerhetsställer att skrivaren fungerar som den ska och installerar den på korrekt sätt i butik.

Utrullningen av de nya storformatsskrivarna sker löpande, i takt med att de gamla leasingavtalen avslutas. ”Vi har inte exakta siffror ännu på hur mycket vi kunnat minska bläckförbrukningen och därmed sänka kostnaderna för tryck av storformat. Däremot kan vi konstatera att leverans av skrivare fungerar mycket bättre nu än tidigare, det känns tryggt”

Berättar Marcel Mandic

Att ha en pålitlig partner att vända sig till är uppskattat både på kort och lång sikt av många företagare oavsett verksamhetsområde. ”Du får hjälp att lösa akuta problem i vardagen. Canon har visat att dom bryr sig om oss som kund och är villiga att förhandla till fördel för båda parter”, konstaterar Marcel Mandic. ”Vi ser fram emot ett fortsatt givande samarbete med Canon Business Center i Kristianstad.

Om Bergendahls

Mikael Bergendahl startade företaget år 1992. City Gross, Granit, Eko:- och Glitter är kända bolag som hör till Bergendahls. Den snart 100-åriga ägartraditionen inom familjen Bergendahl förvaltas av dagens ägare Elisabeth och barnen Sophia och Carl-Mikael, som alla är aktiva i företagets bolag och styrelse. Bergendahls är en decentraliserad koncern där varje affärsområde har ett tydligt ansvars-område baserat på ägarnas strategiska inriktning. Moderbolagets styrelse ansvarar för den övergripande inriktningen i form av strategiska och finansiella ramar, men varje affärsområde har en egen styrelse med externa ledamöter som kan fatta självständiga beslut om t ex investeringar och strategiska vägval.

Ett tydligt familjeägande i samarbete med externa rådgivare har under årens lopp blivit en viktig framgångsfaktor för Bergendahls.

Sedan den 1 oktober är Bergendahls Food en del av Dagab. City Gross kommer även i fortsättningen att vara en fristående kedja med familjen Bergendahl som majoritetsägare.

FLER REFERENSER