icon-menu-close

Prata med en säljare

Du kan kontakta oss via telefon eller på e-post för hjälp med din produkt eller fråga.

Nu är det digitalt som gäller.

Men det började i en helt annan ände, i en annan tid, den analoga.

Klassiskt tryck med digital kvalitet.

Med ett mekaniskt verkstadsföretag, ett familjeföretag. När det såldes öppnades dörrarna för en ny verklighet och nya möjligheter. Välkommen till Digitala Tryck i Strängnäs.  ”Ja, så förhåller det sig. När familjeföretaget såldes börjad vi se oss omkring och analysera andra möjligheter. När den här möjligheten dök upp att utveckla en verksamhet inom den digitala världen med fokus på tryck med kvalitet tittade jag och Kjell på varandra och sa med en röst: Nu kör vi!”

Och på den vägen är det. Mari och Kjell Ekvall är makar och driver Digitala Tryck tillsammans. Engagemanget är stort, kompetensen likaså, den lokala förankringen stark. 

”Vi vill jobba med den lilla och mellanstora kunden. Där ser vi att vi kan göra störst nytta och hjälpa kunderna att utvecklas”

berättar Mari Ekvall

Företaget är starkt lokalt förankrat och arbetar tillsammans med kunder som har höga krav på kvalitet, personligt engagemang och professionellt agerande från första kontakt till slutleverans.

Bakgrund

”Den lilla kunden är en jätteviktig kund för oss. Det är mycket bättre med många små kunder än få stora. Vår erfarenhet säger att små blir kvar och stora försvinner när det stormar. Dessutom är det väldigt stimulerande att kunna jobba nära kunderna och få en djupare förståelse för hela deras verksamhet. Då kan vi hjälpa dem på bästa sätt. Eftersom vi är en liten lokal aktör med ambitionen att bygga starka relationer med våra kunder jobbar vi flexibelt. Vi har öppet när vi är där och är vi inte där är vi i möte hos kund som vi antingen har redan idag eller förhoppningsvis blir vår i morgon. 

“Att arbeta som vi gör är mer en fråga om livsstil än allt ska rymmas i ett excelark. Vi jobbar alltid nära våra kunder och ser alltid till helheten och kundens bästa”

berättar Mari

Utmaning

”Behoven hos kunderna varierar. ”Vi är en liten lokal aktör som kan möta kundbehoven tack vare vårt sätt att jobba. Vi jobbar nära våra kunder, vi samarbetar, och hittar för varje kund och varje behov rätt lösning. Oavsett om det handlar om fotografier, affischer, vepor, grafiska produkter eller väggdekor kan vi trycka allt i rätt kvalitet och leverera i rätt tid. Vi uppmuntrar våra kunder att inte trycka för stora upplagor utan istället tänka smått och trycka mindre upplagor. Dels för att inte binda kapital i onödan, dels för att minska belastningen på miljön. Tänk smått så blir det storslaget, som vi brukar säga”, berättar Mari på Digitala Tryck.

”Vi hjälper våra kunder att utvecklas och hitta rätt lösning. I den här digitala verkligheten kan det vara lätt att gå vilse om man inte får guidning på vägen. Idag går det med teknikens hjälp att trycka det mesta i olika format och material. Allt från visitkort till reklamväggar som spänner över 4 gånger 2,5 meter eller mer. Då trycker vi flera våder om 1 meters bredd vardera. Bland våra kunder finns såväl företag som privatpersoner. Några av våra kunder är konstnärinnorna Lena och Emilia Linderholm. Lena och Emilia hjälper vi med Fine Art Print. Just Fine Art är ett område vi nu utvecklar och som vi tror har stor potential att växa framöver.”

Fördelar

  • icon-check-circle Flexibiliteten
  • icon-check-circle Driftsäkerheten
  • icon-check-circle Kvaliteten
  • icon-check-circle Rådgivningen

Lösning

”Med hjälp av maskinparken från Canon kan vi möta behoven och kraven från våra kunder oavsett hur stora eller små dom är. Vi kan hjälpa till med allt från visitkort till reklamväggar i helt andra dimensioner. Så oavsett om våra kunder efterfrågar väderbeständiga vepor i stora format eller önskar mindre upplagor av bilder på finaste Fine Art-papper kan vi leverera. Med hjälp av den här lösningen kan vi också skriva ut i olika material. En del som är perfekta för utomhusbruk och att stå emot kyla, regn och rusk. Andra som är skräddarsydda för att möta höga konstnärliga krav på papperskvalitet, kontrast och färgåtergivning. Vanliga skrivare klarar att skriva ut fyra färger.

Canon ImagePROGRAF PRO-4100, som vi har valt, klarar tolv färger och skrivarupplösningen är 2400 x 1 200 dpi. Detsamma gäller för Canon ImagePROGRAF PRO-2100 som också ingår i vår maskinpark. Skillnaden är att PRO-4100 kan skriva ut 44 tum jämfört med 24 tum för PRO-2100. Och ibland är den skillnaden just den som gör skillnad för våra kunder”, berättar Mari. 

”För att alltid kunna erbjuda våra kunder största flexibilitet och rätt kvalitet har vi också en ImagePRESS C800. Den tycker vi är perfekt för reprotryck så som visitkort, häften, foldrar och kopiering upp till A3.  Större format printar vi i våra övriga maskiner, 21:an och 41:an. Med en upplösning på 2 400 dpi får vi enastående hög precision vid utskrift av text och bilder. Den har också flera halvtonsrastermönster som vi använder efter behov. 

“På så sätt kan vi alltid leverera den utskriftskvalitet som vi och våra kunder kräver oavsett om vi skriver ut ett ark eller tusentals”

säger Mari

Resultatet

”Det viktiga för oss är att ha en skrivarpark som är pålitlig, driftsäker och alltid levererar på en nivå som möter kraven från våra krävande kunder. Kraven ser naturligtvis olika ut beroende på vilka verksamheter kunderna verkar inom. Därför är det extra viktigt att skrivarna är flexibla och anpassningsbara till våra kunders behov och den verklighet vi och våra kunder lever med. Som ett litet lokalt företag med fokus på mindre och mellanstora kunder kan vi nu alltid leverera rätt nivå. Rätt nivå för oss och våra egna krav på kvalitet, driftsäker och pålitlighet. Men framförallt för att vi kan leverera lösningar som är rätt för våra kunder. Och det kan vi göra i stort som smått med här lösningen från Canon”, berättar Mari.

Samarbetet

”Det har varit och är otroligt roligt att jobba tillsammans med Canon. Deras team har givit goda råd och stöttat oss från första början. Dialogen med Canon har varit A och O för vår utveckling. Utan deras guidning hade vi inte tagit oss dit vi är idag. Under resans gång har vi ställt massor av frågor. Och hur dumma de än varit har vi alltid fått professionella och tydliga svar som gjort det enklare för oss att ta rätt beslut”, betonar Mari.

Framtid

”Som det ser ut idag är vi öppna för att utforska ny teknik och nya möjligheter tillsammans med teamet från Canon. Samtidigt är vi helt nöjda med den skrivarlösning vi har nu och känner att vi kommer att kunna leva med den långt in i framtiden. Men med tanke på hur snabbt den tekniska utvecklingen går är vi inte främmande för nya lösningar redan i morgon! I vår värld är det alltid bättre att säga ja än att säga nej. Bejaka möjligheterna och säga – nu kör vi”, säger Mari och Kjell Ekvall på Digitala Tryck i Strängnäs.