icon-menu-close

Prata med en säljare

Du kan kontakta oss via telefon eller på e-post för hjälp med din produkt eller fråga.

Ett smidigt verktyg för ökad säkerhet och sänkta kostnader

Samverkan för en säker och hållbar industri

Mats Nyberg
Mats Nyberg
Försäljningschef, Västernorrland
Ett smidigt verktyg för ökad säkerhet och sänkta kostnader

”Nu har vi en modern lösning som resulterat i mindre pappersförbrukning och ökad säkerhet och sänkta kostnader. Inga dokument skrivs ut i onödan och endast behöriga med tag och kod kan skriva ut”, säger Håkan Eriksson, som är informationssäkerhetssamordnare på SSG Standard Solutions Group.

Företaget har sitt säte i Sundsvall, omsätter drygt 120 miljoner kronor och har 80 medarbetare. Samverkan är nyckeln i verksamheten och målet är att bidra till den svenska industrins konkurrenskraft genom ett ekosystem standardiserade lösningar.

Bakgrund

”Vi är ett kunskapscenter som genom erfarenhetsutbyte, informationsutbyte, rådgivning och kompetensutveckling hjälper industrin till ökad kunskap och insikt i syfte att bli effektivare inom områdena säkerhet, effektivitet, hållbarhet samt kompetens. Vi verkar genom tjänster vilka bland annat etableras som industristandarder”, berättar Håkan Eriksson.

Dokumentationen är omfattande och kritisk för verksamheten. Sett över ett verksamhetsår blir det stora volymer dokument som ska skannas in och skrivas ut.

”Javisst är det så. Vi jobbar för att effektivisera industrin, det är vår kärnverksamhet. Standardiserade tjänster för en effektivare, säkrare och mer hållbar svensk industri. Samtidigt ser vi kontinuerligt över möjligheterna att effektivisera vår egen verksamhet. Och i det arbetet är digitaliseringen central. Tillsammans med Canon kunde vi identifiera och implementera en lösning för säkrare och effektivare print- och skanningsrutiner”, säger Håkan Eriksson.

Lösning

”Nu har vi en digital och användarvänlig lösning som effektiviserar dokumenthanteringen. Vår pappersförbrukning för utskrifter har minskat avsevärt och kostnaderna för inköp av både papper och toners har reducerats dramatiskt.

”Vi skannar alla dokument och lagrar dem i digitala mappar vilka är tillgängliga för alla med rätt behörighet. Vi slipper fysiska arkiv med pärmar och mappar och vi slipper att leta. I stället kan vi enkelt söka och hitta rätt utifrån till exempel bransch, organisation, kundnummer och datum. Det spar tid och ökar vår effektivitet. Kort sagt. Nu har vi en lösning för effektiva och säkra skannings- och printrutiner” berättar Håkan Eriksson.

Fördelar

  • icon-check-circle Ökad säkerhet
  • icon-check-circle Minskad pappersförbrukning
  • icon-check-circle Inbyggd dokumentförstörare
  • icon-check-circle Skriver ut marknadsmaterial i storformat
  • icon-check-circle Minskade kostnader för pappersinköp
  • icon-check-circle Säkerhet, smidighet och ekonomi

Resultat

”Säkerhetsaspekten är oerhört viktig, den ekonomiska aspekten likaså. Vi ser 25–35 procent minskning av pappersförbrukningen. Mycket viktigt. Men den kanske största fördelen med digitaliseringen är att samtliga dokument är sökbara och tillgängliga omedelbart. Det är användarvänligt samtidigt som vi på så sätt frigör tid för att kunna höja servicenivån ytterligare ett snäpp gentemot våra kunder”, säger Håkan Eriksson.

”Vi kan se att förbrukningen av papper och toners minskat dramatiskt tack vare den här lösningen. Resultatet är en kombination av att vi reducerat antalet onödiga utskrifter till ett minimum och att defaultläget är dubbelsidiga utskrifter i svartvitt.

En annan fördel är att endast behöriga medarbetare kan skriva ut. Det är en viktig säkerhetsaspekt som visat sig bidra till att högar med utskrifter som medarbetare glömt bort vid skrivarna praktiskt taget försvunnit. Vi kan konstatera att pappersförbrukningen minskat med ungefär en tredjedel och att våra kostnader för pappersinköp har sjunkit med lika mycket. Till den ökade säkerheten bidrar även den inbyggda dokumentförstöraren för att strimla dokument med säkerhetsklass 5, säger Håkan Eriksson.

”Sammantaget är lösningen ett smidigt verktyg som stärker säkerhetsrutinerna för print- och skanning samtidigt som kostnaderna reduceras för inköp av papper och toners. Tack vare storformatsskrivare kan vi även skriva ut vårt eget marknadsmaterial som affischer och rollups”

Håkan Eriksson, informationssäkerhetssamordnare på SSG Standard Solutions Group

Samarbete

”Vi har jobbat tio år tillsammans och samarbetet har fungerat klanderfritt. Teamet på Canon är lätt att kommunicera med och visar stor förståelse för vår verksamhet. Jag tycker de har den rätta mixen av ödmjukhet och affärsmässighet och jag ser fram emot att fortsätta utveckla våra print och skanningsrutiner tillsammans med dem. Värt att påpeka i det här sammanhanget är att Canon per automatik levererar service och förbrukningsmaterial vilket gör att vi tryggt kan vila ut i vetskapen att alla förutsättningar för störningsfri verksamhet är på plats”, säger Håkan Eriksson.

SSG Standard Solutions Group

Företaget ägs av de sex största skogsindustrierna i Sverige. BillerudKorsnäs, Holmen, Metsä Board, SCA, Stora Enso och Södra. Det är certifierat enligt ISO 27001, som är en standard för informationssäkerhet. Certifieringen är en viktig kvalitetsstämpel i arbetet för att kunna hantera kundernas data på ett säkert och trovärdigt sätt.

”SSG har hanterat industrins data i över 60 år, så certifieringen känns som en självklar del i vårt arbete, säger Håkan Eriksson. Vi är stolta över detta och våra kunder kan vara trygga i att vi hanterar deras data på ett korrekt och säkert sätt. I det arbetet är print- och skanningslösningen från Canon en viktig pusselbit. Varför implementerade vi den inte tidigare, är frågan jag ställer mig nu. Säkerhet, smidighet och ekonomi är tre avgörande fördelar. Jag skulle rekommendera lösningen till alla som vill strömlinjeforma dokumenthanteringen och fortsätta verka i framkant”, sammanfattar Håkan Eriksson.

Fler referenser

Aldrig levererat ett jobb som jag inte är nöjd med

Jag har det bäst i världen. Och så har jag en Canon 6D med EF 100–400 zoom.

Aldrig levererat ett jobb som jag inte är nöjd med

Stå för vad du gör, lämna inte från dig ett jobb som du inte är nöjd med. Jag är uppfödd med den mentaliteten”, berättar Ingemar Lind, naturfotograf i Tänndalen.

”Jag har funnit min plats här. Naturen är vacker och magnifik, i stort sett orörd av människan.” Men Ingemars rötter finns i Stockholm, vi återkommer till det.

Bakgrund

Ingemar har kunskaper och erfarenheter som få andra. Först på Sveriges Radio och program som Gökottan och Pausfåglar, sen på SVT och program som Mitt i naturen, som Ingemar startade tillsammans med Gunnar Arvidsson, och Korsnäsgården med Nils Linnman. Levande historia för många djur- och naturintresserade. Andra får stilla nyfikenheten genom att googla.

”Det har varit fullt upp hela tiden sedan 1959. Först som anställd på SR och sen SVT, och det är fullt upp nu som frilans vilket jag bestämde mig för att bli redan 1980. Frilans är en verksamhetsform som verkligen passar mig som satsar på kvalitet framför kvantitet.”

Ingemar Lind, naturfotograf i Tänndalen

“Jag producerar böcker, reser på årliga på föreläsningsturnéer och håller ett hundratal föredrag per år och presenterar mina naturfotografier och filmer. Det är ett annat tempo, mer markbundet och personligt, som ger mig möjlighet att träffa olika människor och tid att utbyta intressanta erfarenheter. Jag har filmvisningar en gång i veckan under perioden februari till september, och det jag haft i 23 år och aldrig ställt in. Utom i år, på grund av Coronoapandemin.”

Ingemar föddes 1939 i Stockholm. ”Vid 7 års ålder flyttade jag med min familj till Roslagen. Jag är son till William Lind som var chef för Radiosymfonikerna och musikchef hos Sveriges Television fram till 1976. Jag var fast anställd vid Sveriges radio 1959–1980 och har sedan dess jobbat som frilansare. 1992 träffade jag min Ylva och flyttade till Tänndalen. Jag anser att jag har det bäst i världen. Jag är lyckligt gift, jag är frisk och jag kan gå ut på fjället när jag vill. Min hobby är mitt jobb och mitt jobb är min hobby. Och så har jag en Canon 6D med EF100–400 zoom.”

Möjligheter

”Men låt mig först som sist säga detta. Att vara naturfilmare är inget yrke eller någon renodlad hobby. Det är ett sätt att leva. Jag känner mig oerhört privilegierad som får syssla med det jag helst vill. Jag får vara ute i naturen precis när jag vill och hur ofta jag vill. Jag försöker alltid tänka på det när jag gör film, att nalkas vad jag än skall skildra med hänsyn, ödmjukhet och respekt. Jag hoppas att alltid kunna göra det och att det även skall märkas i mina filmer och fotografier.”

Lösning

”För mig som naturfotograf är det viktigt att ha kontroll på hela processen från bildkomposition till utskriven bild. Ett tag levde jag med alternativet att lägga ut arbetet på stan men insåg snabbt att den bästa lösningen för mig vore en skrivare, en storformatsskrivare, som ger mig den kvalitet jag vill ha på utskrifterna och den trygghet som finns inbyggd i ett bekant varumärke. För mig är den här lösningen också kostnadseffektivare, inte bara bekvämare och alltid redo. Den lokala närvaron och det personliga engagemanget på Canon Business Center var också viktigt för mitt val av skrivare som heter Canon imagePROGRAF PRO-2100.”

Fördelar

  • icon-check-circle Högsta kvalitet på utskrifterna
  • icon-check-circle Engagerad rådgivning
  • icon-check-circle Snabb service
  • icon-check-circle Kostnadseffektivt

Resultat

”Jag kan alltid lita på utrustningen jag har. Kameran jag har är oklanderlig, pålitlig som en gammal vän. Och min storformatsskrivare gör mig aldrig besviken. Den bara levererar och levererar och gör det möjligt för mig att printa den ena fina utskriften efter den andra. Här kan man säga att kvalitet och kvantitet går hand i hand. Och med det menar jag att utskriftskvaliteten alltid är rätt för mig och fotografierna jag skriver ut”, säger Ingemar Lind och fortsätter.

”Tålamod är viktigt för varje fotograf och avgörande för mig som naturfotograf. Jag väntade i årtionden på rätt ögonblick för att på bild fånga blandäktenskapet mellan blå och viträv. Det är två färgvarianter av vår fjällräv och jag ville ha en bild på dessa på en snöklädd lya. De första fjällrävar jag såg i mitt liv var just ett sådant blandäktenskap. Det var när jag gjorde min första film om detta djur för teve 1978. Det tog sedan närmare 40 år innan jag kunde fånga detta på bild. En sådan bild kan jag inte tillåta att en skrivare skulle vara i närheten av att inte göra rättvisa. Alla motiv förtjänar att behandlas med respekt från tanke till utskrift. Och kvalitet är ingenting man kan förhandla om. Antingen så är det kvalitet eller inte. Och jag levererar aldrig ett jobb som jag inte är nöjd med. Genom att använda 12 bläckpatroner blir färgerna fylligare och de svarta tonerna djupare, och utskrifterna reproducerar mina bilder på ett fullvärdigt sätt. Sen är det bara för mig att rama in dem och sälja. Med den här skrivaren kan jag också producera mina årliga almanackor som är mycket efterfrågade. Jag kan också ha två rullar i olika storlekar i skrivaren samtidigt, om jag skulle vilja.

“Och jag kan ha både blankt och matt papper i samtidigt. Skriva ut på canvas går också bra. Perfekt för kassar. Lackade utskrifter? UV-beständiga utskrifter för utomhusbruk? Det är också möjligt med den här skrivaren.  Den här lösningen ger mig både arbetsro och kreativ frihet”

Ingemar Lind, naturfotograf i Tänndalen

Samarbete

”Jag uppskattar särskilt den personliga och snabba servicen, teamet på Canon ger omedelbart svar på mina frågor och funderingar om digitalisering och andra lösningar, och skulle jag vara i behov att service vet jag att den görs så omsorgsfullt och snabbt som möjligt. Inga krångligheter med någonting utan det som utmärker samarbetet är ett enkelt, rättframt och jordnära förhållningssätt att jobba tillsammans. Jag skulle tro att det är den effektivaste samarbetsformen, utan tvekan. Hur andra har det vet jag inte, men så är min verklighet.”

Fler referenser