icon-menu-close

Prata med en säljare

Du kan kontakta oss via telefon eller på e-post för hjälp med din produkt eller fråga.

Våra kunder vill ha det lilla extra

Jag bestämde mig för Arizona på mässan i Stockholm.

Matteus Celinski
Matteus Celinski
Country Director Professional Printing Products, Sverige
Våra kunder vill ha det lilla extra

”Vi är det första bolaget i norden som köper den nya planskrivaren i Arizona-serien, berättar Fredrik Lundberg, vd, Seriflex Grafiska. ”Jag hade informerat mig om skrivaren tidigare och när jag såg den för första gången på mässan, Sign & Print Scandinavia 2019 i Stockholm, då bestämde jag mig på stående fot. Den här skrivaren ska vi ha.”

”Jag såg en flexibel lösning som ger oss muskler att ta i när det behövs och samtidigt jobba med känsla och precision i varje detalj. Och när vi gjorde några provtryck på mässan insåg jag genast att vi som företag med den här skrivaren kunde vässa erbjudandet till våra kunder både vad gäller små skräddarsydda serier och större upplagor.”

Fredrik Lundberg, vd, Seriflex Grafiska

“Våra kunder är kvalitetsmedvetna och uppskattar det lilla extra som kan vara den stora skillnaden i mötet med kundens kund. Oavsett om vi trycker på trä, metall, plast, wellpapp eller kartong. I princip kan vi trycka allt”, berättar Fredrik Lundberg.

Experter på displayer

I lokaler på 1600 kvadratmeter i centrala Habo har Seriflex Grafiska en kraftfull maskinpark som styrs av skickliga medarbetare. ”Vi är som ett skrädderi för alla våra kunder oavsett storlek. Ingen kund är den andra lik, behoven ser annorlunda ut och förutsättningarna varierar. Dessutom har alla kunder sina egna önskemål och krav. Det är spännande och det är stimulerande, men framförallt är det omväxlande”, säger Fredrik Lundberg. ”Just därför är det så roligt att jobba i den här branschen. Vi står ständigt inför utmaningar och får hela tiden möjligheter att leverera nya spännande lösningar för våra kunder. Och i det arbetet har vi stor nytta av Arizona 1360 GT.”

Seriflex Grafiska AB började sin verksamhet 1989. ”Då var vi helt inriktade på screentryck, men det tog inte lång tid innan vi också började jobba med att tillverka displayer. Sedan 1992 har vi haft en egen konstruktionsavdelning för displayer och ställ i huset – och i dag är vi en komplett leverantör av displayer och förpackningar. Experter på displayer i wellpapp och kartong, men även i andra material”, säger Fredrik Lundberg.

Lösningen

”Med vår nya digitala planprinter kan vi framförallt erbjuda små, skräddarsydda upplagor i hög kvalitet. Samtidigt har vi blivit konkurrenskraftigare även för större upplagor utan att tumma på kvaliteten. Med den här lösningen kan vi göra allt i huset och ha total kontroll i alla led. Så högt är vårt arbetstempo och så höga är våra krav på kvalitet att vi varken hinner med eller kan vara beroende av andra utanför vårt eget hus. En av våra styrkor är att ta fram unikt anpassade lösningar i mindre upplagor. I det arbetet är lösningen från Canon avgörande för vår verksamhet.”

Exempel på jobb är säljväskor, dekorerade prover och mindre upplagor som skyltar och displayställ. Maxformat för planprintning är 2500 x 1200 mm. Screentrycket tar hand om lite större upplagor, medan digitala planprinter arbetar med små upplagor, dekorerade prover och lösningar som kräver särskild kontroll från idé till färdig lösning. 

”I mindre upplagor använder vi våra skärbord istället för stansverktyg. Vi har två skärbord, ett Kongsberg och ett Zûnd, med största format 2500 x 1800 mm. För närvarande kan vi stansa ark upp till 1200 x 1660 mm”, berättar Fredrik.

Fördelar

  • icon-check-circle Driftsäker
  • icon-check-circle Snabbare utskrift
  • icon-check-circle Snabbare skifte mellan olika jobb
  • icon-check-circle Smidigare intag
  • icon-check-circle Effektivt vakuumsug
  • icon-check-circle Lägre energiförbrukning
  • icon-check-circle Konkurrenskraftigare i större och mindre upplagor

Resultatet

”För varje år som går så ökar våra krav på kvalitet och driftsäkerhet samtidigt som vi gärna ser att elförbrukningen minskar. Med den senaste versionen av Arizona planskrivare har vi fått en lösning som är snabbare, mer ekonomisk och levererar med ännu högre kvalitet än tidigare generationer. En annan fördel är att LED-belysning istället för UV-lampor gör att värmen blir betydligt lägre och tryckmateriel som kartong och wellpapp inte buktar sig eller sväller i värmen.  Ytterligare en fördel är effektivare vakuumsug som gör att materialet sugs fast bättre och ligger helt plant mot ytan. En annan fördel är att energiförbrukningen är lägre och det reducerar våra elkostnader. En tredje stor fördel är att maskinen är smidigare att arbeta med eftersom intagen går betydligt snabbare. Det spar tid och tid är som alltid pengar”, säger Fredrik Lundberg.

Seriflex konstruktionsavdelning fungerar som problemlösare, antingen i samarbete med andra experter eller direkt mot beställande företag. 

”Ju tidigare i ett projekt vi kan komma in, desto mer kompetens och erfarenhet kan vi tillföra för att hitta den bästa och mest prisvärda exponeringslösningen. Skulle du inte ha en färdig ritning eller skiss, hjälper vi dig självfallet att få ner din vision på papper. För bästa resultat för våra kunder kan vi använda oss av både digitaltryck och screentryck. Displayställ där överdelen är digitalryck och nederdelen är screentryck. Vi kan göra som våra kunder vill samtidigt som vi kan överraska med oväntade lösningar. Vi är både problemlösare och möjliggörare”, säger Fredrik Lundberg.

Samarbetet

” Vi skannar regelbundet av marknaden för att hitta de lösningar som är bäst för vår verksamhet, och det vore tjänstefel att inte göra det”, säger Fredrik Lundberg, Seriflex Grafiska. ”Vi är mycket nöjda med Canon och vårt samarbete inleddes i samband då vi investerade i vår första planprinter. Det var också en skrivare i Arizona-serien och året var 2012. Mycket har hänt sen dess, men vi har konsekvent valt att gå vidare med lösningar från Canon. Dels för att skrivarna ligger i framkant och matchar våra krav på kvalitet. Dels för att medarbetarna på Canon är kompetenta och lyhörda. Kombinationen är svårslagen. Utöver det är skrivarna i Arizona-serien säkra investeringar tack vare uppgraderingar och tillval som kan läggas till allteftersom vår verksamhet utvecklas”, avslutar Fredrik Lundberg.

Fler referenser

Vi använder cookies

Vi gör det för att förbättra din användarupplevelse, och vill därför informera dig om att du genom att använda vår sida ger ditt samtycke till detta.