icon-menu-close

Prata med en säljare

Du kan kontakta oss via telefon eller på e-post för hjälp med din produkt eller fråga.

Vi har ett batteri av lösningar från Canon

“Det ger oss fullständig kontroll över kvaliteten och hjälper oss att spara pengar jämfört med att lägga ut jobben externt. Genom denna bredd av lösningar kan vi fokusera på att vässa lösningarna för våra kunder”

Mats Nyberg
Mats Nyberg
Försäljningschef, Västernorrland
Stora öron är viktigare än stora käftar

Från Östersund till Oviken är det fyra mil. I Oviken, Bergs kommun i Jämtlands län, där verkar Art of Scandinavia. En reklam- och designbyrå som inte slåss om kunderna med de globala byråerna. Tvärtom, verksamheten är fokuserad på företag, organisationer och individer i närområdet.

”Vi är småskaliga och hyperlokala, och vår vision är att hjälpa våra kunder att med små medel få stor effekt på olika insatser för att stärka varumärket. Vi kortar processen från tanke till handling och skalar bort allt som är onödigt för att vi ska kunna leverera, snabbt effektivt och prisvärt”, säger Joakim Dickell, ansvarig för Art of Scandinavia.

”Våra kunder är lika stimulerande som krävande. Oavsett storlek på budget måste vi tänka klokt och långsiktigt för att leverera lösningar som fungerar lika bra idag som i morgon. Det är resultatet som räknas. Det lever vi för och det tjänar våra kunder på. Tjusiga powerpointpresentationer blir ingen mätt på, bara trött av.”

Bakgrunden

Joakim började sin resa i Göteborg, där är han född och uppvuxen, och innan flytten till Oviken hann Joakim skaffa sig värdefulla erfarenheter inom reklambranschen, egna livsmedelsbutiker, charktillverkning och säljare av charkmaskiner. Olika branscher men som alla ställer lika stora krav på noggrannhet och lyhördhet. Stora öron är viktigare än stora käftar.

”Jag är bred i min kunskapsbas och har nytta av alla benen jag stått på i tidigare verksamheter. Det viktiga är att lyssna på kunderna, förstå deras behov, se deras drivkrafter och förutsättningarna för just deras affärer”, säger Joakim.

Lösning

”Vi har ett batteri av lösningar från Canon, allt från storformatsskrivare och multi- funktionsprinter till brevpapper och kameror. Storformatsskrivaren ger oss möjligheten att inhouse producera till exempel skyltar, dekaler, affischer och vepor. Det ger oss fullständig kontroll över kvaliteten och hjälper oss att spara pengar jämfört med att lägga ut jobben externt. Genom denna bredd av lösningar kan vi fokusera på att vässa lösningarna för våra kunder.”

Teamet vi jobbar med ställer upp i vått och torrt och gör det med stort engagemang och stor kunskap.
icon-star icon-star icon-star icon-star icon-star

Teamet vi jobbar med ställer upp i vått och torrt och gör det med stort engagemang och stor kunskap.

Samarbetet har varit helt avgörande för vår verksamhet här i Oviken. Historisk är jag bekväm med bolagets olika produkter, de är enkla att hantera trots att de är avancerade. Resultatet blir alltid bedövande bra, och därutöver är kontakten med teamet på Canon suverän och servicen svårslagen.

Resultat

”Kvaliteten i allt som vi producerar är avgörande för vårt rykte idag och efterfrågan på våra tjänster i framtiden. En av våra mest uppskattade lösningar är Hänt&händer, ett informations- och annonsblad för Oviken, Hallen, Hackås och Fåker, berättar Joakim.

”Vi laddar tidningen med kuriosa, recept av Birgitta Rasmusson och lokala nyheter vi fångar upp genom att lägga örat mot marken i hembygden. Vi ser annonserna som ett sätt att kommunicera lokalt och tidningen som en plattform för föreningar och organisationer som vill nå ut med information till sina medlemmar och andra. Men det viktigaste med Hänt&Händer är det gemensamma, det vi gör tillsammans. Vi lever i en digital tid med mycket ickefysiska möten vilket gör det fysiska mötet och det fysiska annonsbladet ännu viktigare och framförallt roligare”, säger Joakim när han berättar om tankarna bakom Hänt&Händer. ”Vi trycker Hänt&Händer i vårt gårdstryckeri i Borgvik, upplagan är 1400 exemplar.

Formatet är A5. ”Papperet är Top Color Zero 100 gram, Canons egna. Det fungerar mycket bra, och känns lyxigt”, berättar Joakim.

”Vi trycker med hjälp av en klassisk multifunktionsskrivare, Image Runner Advance, en pålitlig arbetshäst som bara går och går. Får den bara regelbunden service skulle jag tro den kommer att gå för evigt”

Joakim Dickell, ansvarig för Art of Scandinavia

“I övrigt jobbar vi huvudsakligen med vår storformatsskrivare Canon Pro 4000. Den klarar allt som vi behöver och våra kunder efterfrågar.”

Fördelar

  • icon-check-circle Produkter som är enkla att använda trots att de är avancerade
  • icon-check-circle Går snabbare att lära sig hur man använder maskinerna på bästa sätt
  • icon-check-circle Toppresultat
  • icon-check-circle Engagemanget, rådgivningen och servicen

Samarbete

”Canon finns i Östersund och vi verkar i närheten. Så för oss föll det sig helt naturligt att välja Canon. Vi har ett nära och bra samarbete. Teamet vi jobbar med ställer upp i vått och torrt och gör det med stort engagemang och stor kunskap. Samarbetet har varit helt avgörande för vår verksamhet här i Oviken. Historisk är jag bekväm med bolagets olika produkter, de är enkla att hantera trots att de är avancerade. Resultatet blir alltid bedövande bra, och därutöver är kontakten med teamet på Canon suverän och servicen svårslagen.

Vi har samma grundsyn på hur det ska fungera mellan kund och leverantör och mellan leverantör och kund. De gör inte så mycket väsen av sig utan levererar i varje ögonblick det vi behöver, som en tyst möjliggörare. Det är oerhört värdefullt att ha det samarbetet som vi har.”

Framtid

”Här i Oviken har vi en privilegierad tillvaro. Vi har nära till service och nära till möjligheter. Vi arbetar småskaligt med fokus på kvalitet. Lösningen vi har är skalbar uppåt och vi kan öka på volymerna. Men vi skyndar långsamt. Att samarbeta med en redovisningsbyrå har visat sig framgångsrikt för nykundsbearbetning. Redovisningsbyrån får ett mervärde genom att kunna erbjuda mina tjänster samtidigt som det innebär fullvärde för mig och min reklambyrå”, berättar Joakim Dickell på Art of Scandinavia.

Fler referenser