icon-menu-close

Prata med en säljare

Du kan kontakta oss via telefon eller på e-post för hjälp med din produkt eller fråga.

Fotograferna med fokus på nöjda kunder och bättre affärer

Goda relationer som genererar bra affärer.

Hans Seidl
Hans Seidl
Centerchef, Örebro
Fotograferna med fokus på nöjda kunder och bättre affärer

Peo Sjöberg är fotograf. Tillsammans med sin kollega Johannes Larsson driver han fotostudion Ateljé Änggatan i Örebro. 

Örebro är av tradition en stad som kan stoltsera med många reklambyråer, tryckerier och fotografer. Konkurrensen är hård, marknaden är tuff, och alla vill ha sin beskärda del av kakan. Både Peo och Johannes är drivna fotografer – de kombinerar ny teknik med känsla och kompetens. Verktyg som behövs för att särskilja sig och sticka ut i konkurrensen.

Utmaningen

”För oss gäller det att hela tiden vässa vårt erbjudande till marknaden, hålla koll på konkurrenterna, leverera i tid och gärna överträffa förväntningarna”, säger Peo. ”Vår kreativitet och erfarenhet erbjuder vi hela marknaden och inte bara delar av den. Det ger oss en spännande mix av kunder och uppdrag som både stimulerar, utmanar och sporrar oss att spänna bågen ytterligare ett snäpp”, berättar Peo. ”Ambitionen är alltid att göra kunderna extra nöjda och vi arbetar lika gärna med privatpersoner, reklambyråer som direkt mot företag.”

Fördelar

  • icon-check-circle Enklare hantering
  • icon-check-circle Vässad konkurrenskraft
  • icon-check-circle Bredare utbud av tjänster
  • icon-check-circle Lägre kostnader, högre effektivitet

Lösningen 

”Som andra mindre företagare lyssnar vi ständigt av vad som händer kommersiellt, konstnärligt och krasst ekonomiskt. Som vi ser det är en sund ekonomi en förutsättning för att kunna jobba långsiktigt, investera för framtiden men också för att kunna ta snabba beslut som är gynnsamma för verksamheten både omedelbart och över tiden”, berättar Peo. ”Det var i den andan vi resonerade med Canon och gemensamt såg möjligheterna med en helhetslösning som ger oss som fotoateljé möjligheten att själva ta kontroll över printprocessen i stället för att lägga ut jobben på olika tryckerier”, säger Peo. ”Det ger oss handlingsfrihet, kontroll och förutsättningar för nya affärer.”

Resultatet

”Genom den här investeringen har vi fått en helhetslösning som ger oss möjligheter att leverera bildlösningar i flera olika storlekar som alltid som når upp till våra egna höga krav på kvalitet. Samtidigt vi fått printkapacitet för större uppdrag och kan säga ja tack till mer jobb. Det ser jag som en trygghet för både oss själva och våra kunder”, berättar Peo. ”Tack vare att vi själva kan tillfredsställa vårt eget printbehov har vi också fått bättre kontroll över kostnaderna för såväl pappersförbrukning som bläckpatroner. I och med den här lösningen kan vi se kostnaden för varje enskild print och den totalkontrollen bidrar till att vi jobbar kostnadseffektivare och vässar vår konkurrenskraft löpande”, säger Peo.

”Det sägs ju att det är på de små utgifterna man blir rik och redan efter en kort tids användning kunde vi se att bläckåtgången minskat avsevärt. Dessutom kan vi med den här lösningen nå nya marknader och nya kunder genom egen produktion av roll-ups och andra reklambärare och därigenom öka intäkterna.”

Peo Sjöberg, fotograf på Ateljé Änggatan

“Tack vare att två olika papperskvaliteter är monterade och klara, och lika många färgpatroner som tidigare men att en är utbytt mot lack, innebär även det nya och fler möjligheter att erbjuda våra kunder skräddarsydda bild- och printlösningar”, säger Peo. 

Personerna vi jobbar tillsammans med på Canon är lyhörda och förstår väl förutsättningarna för vår verksamhet
icon-star icon-star icon-star icon-star icon-star

Personerna vi jobbar tillsammans med på Canon är lyhörda och förstår väl förutsättningarna för vår verksamhet

Det är inte en köp-sälj relation utan en relation som är rådgivande till karaktären. Tillsammans resonerar vi oss fram till lösningar som är gynnsamma för oss som fotografer och mindre företagare. Och det som är bra för oss är bra för Canon. Vi mår alla bra av goda relationer som genererar bra affärer. Tillsammans kan vi skjuta varandra framåt och skapa bättre resultat än var och en för sig.

Samarbetet

”Personerna vi jobbar tillsammans med på Canon är lyhörda och förstår väl förutsättningarna för vår verksamhet. Det är inte en köp-sälj relation utan en relation som är rådgivande till karaktären. Tillsammans resonerar vi oss fram till lösningar som är gynnsamma för oss som fotografer och mindre företagare. Och det som är bra för oss är bra för Canon. Vi mår alla bra av goda relationer som genererar bra affärer. Tillsammans kan vi skjuta varandra framåt och skapa bättre resultat än var och en för sig”, säger Peo Sjöberg. 

Framtiden

”Allting börjar med en god idé och med Canon har vi ett ständigt pågående samtal som är positivt och ger oss uppslag för nya aktiviteter. Den tekniska utvecklingen går med en rasande fart och övergången från analoga till digitala verktyg fortsätter med oförminskad kraft o exakt vart det bär hän får framtiden utvisa. För oss är det avgörande att vara öppen för möjligheter man kanske inte trodde fanns”, säger Peo.

Fler referenser