icon-menu-close

Prata med en säljare

Du kan kontakta oss via telefon eller på e-post för hjälp med din produkt eller fråga.

För långsiktighet och kvalitet varje dag

Alltid måna om att göra leveransen ännu bättre.

Mats Sonesson
Mats Sonesson
Försäljningschef, Uppsala
För långsiktighet och kvalitet varje dag

Sallén Elektriska är ett familjeföretag som ligger i Uppsala och startades 1950 av Christophers farfar.  Historien lever vidare och tredje generationen Sallén arbetar för fullt med siktet inställt på framtiden. ”Idag omsätter vi 700 miljoner kronor och har 350 medarbetare”, berättar Christopher Sallén, VD. ” Vår verksamhet är uppdelad i fem affärsområden där fyra av dem är med inriktning elinstallation. Det femte är butiksverksamhet med inriktning vitvaror, hem-el och belysning. Oavsett affärsområde arbetar vi konsekvent med fokus på långsiktighet och kvalitet.”

Det gäller externt gentemot våra kunder och det gäller internt gentemot oss själva. Allting hänger ihop och det gäller att se till helheten och samtidigt värna de enskilda delarna i verksamheten.

Utveckling av nya tekniker går allt fortare och kravspecifikationer från beställare blir alltmer invecklade, vilket kan innebära svårigheter för de aktörer som inte tänker framåt men även möjligheter för de som ligger i framkant. Det gör vi och det tänker vi fortsätta att göra. Och i det perspektivet är vårt arbete för effektivare och enklare dokumenthantering tillsammans med Canon väsentligt”

Christopher Sallén, vd, Sallén Elektriska

Utmaning

”Eftersom vi är så pass många inom företaget och förhållandevis pappersintensiva är vi beroende av att vår skrivarpark fungerar utan onödiga avbrott. Samtidigt kunde vi i ett givet läge se att vi producerade onödigt många utskrifter och att vi förbrukade onödigt mycket papper – och det ville vi få en ände på genom att spara papper och spara miljön.

Vi kände också ett starkt behov av att vilja befria oss från onödiga utskrifter, utskrifter som dagligen växte till högar som låg och skräpade vid skrivarna. Men framförallt önskade vi en enhetlig och driftsäker skrivarmiljö där var och en av oss kunde välja var vi ville ta ut våra utskrifter istället för att vara hänvisade till en förvald skrivare”, Christopher Sallén. 

Lösning

”Det ska vara enkelt att skriva ut. Och med den här lösningen har vi fått en lösning som säkrar flödet som har med skrivare, drivrutiner, papper och toners att göra. Vi kan helt enkelt koncentrera oss på vår kärnverksamhet och med förtroende luta oss mot Canons expertis som optimerar våra arbetsflöden för utskrifter, scanning och kopiering”, berättar Christopher Sallén.

”Vi har fått en central printpool för alla utskrifter samtidigt som vi har fått flexibiliteten att kunna plocka ut utskrifterna vid vilken av våra tio skrivare som helst. Med den här lösningen kan vi enkelt, snabbt och säkert såväl söka som skriva ut aktuella dokument. All dokumentation är digitalt lagrad och tillgänglig för oss när som helst. Säkra utskrifter garanterar att ingen information hamnar i fel händer. Bara du som skriver ut kan hämta utskrifterna vid valfri maskin med hjälp av din personliga tag”, berättar Christopher.

Fördelar

  • icon-check-circle Säkra utskrifter
  • icon-check-circle Mobilitet
  • icon-check-circle Färre utskrifter
  • icon-check-circle Mindre pappersförbrukning
  • icon-check-circle Större miljöhänsyn

Resultat

”Det har blivit mycket smidigare och mycket bekvämare för alla användare. Och vi har fått ned antalet onödiga utskrifter betydligt. Visserligen har vi inte kommit till noll och inga alls men förutsättningarna finns och vi är på god väg. Tidigare valde medarbetarna printer för utskrift utifrån var man satt. Befann sig medarbetaren på annan plats på kontoret var han eller hon tvungen att springa tillbaka till sin skrivare eller välja en ny skrivare”, berättar Christopher Sallén. ”Tidigare skrev vi slentrianmässigt ut onödigt mycket i färg och som enkelsidiga dokument trots att dokumenten var flersidiga. Det var ineffektivt, det var oekonomiskt, och pappersförbrukningen var för hög. Nu är det effektivt, ekonomiskt och pappersförbrukningen är lägre. En annan fördel, och den kanske största, är att driftsäkerheten är av en helt annan kvalitet än tidigare. Tack vare att skrivarparken är strömlinjeformad och drivrutinerna enhetliga är driftsäkerheten så mycket bättre. Maskinparken gör sitt utan avbrott för annat än inplanerat underhåll och service. Den fungerar helt enkelt som den ska,” berättar Christopher.

icon-star icon-star icon-star icon-star icon-star

Min upplevelse är att Canon ständigt strävar efter att göra leveransen ännu bättre.

Ta med sig det bästa från ett projekt vidare in i nästa och slipa på det som kan bli ännu vassare. I grunden finns en ömsesidig respekt och ett förtroende som stärkts genom åren vi samarbetat. Dessutom har Canon-gänget alltid visat stor förståelse och inlevelseförmåga för vår bransch och vår verksamhet. Utöver det känner jag att Canon arbetar med samma fokus på långsiktighet och kvalitet som vi själva gör varje dag. Jag är mycket nöjd med vårt samarbete och ser fram emot fortsättningen.

Partnerskap

”Vi har en lång historia tillsammans med Canon här i Uppsala. Det som utmärker vårt samarbete är Canons förmåga att ta hand om oss som kund hela vägen, att alltid måna om oss och inte bara vårda affären”, berättar Christopher Sallén, vd, Sallén Elektriska.

“Min upplevelse är att Canon ständigt strävar efter att göra leveransen ännu bättre. Ta med sig det bästa från ett projekt vidare in i nästa och slipa på det som kan bli ännu vassare. I grunden finns en ömsesidig respekt och ett förtroende som stärkts genom åren vi samarbetat. Dessutom har Canon-gänget alltid visat stor förståelse och inlevelseförmåga för vår bransch och vår verksamhet. Utöver det känner jag att Canon arbetar med samma fokus på långsiktighet och kvalitet som vi själva gör varje dag. Jag är mycket nöjd med vårt samarbete och ser fram emot fortsättningen”, säger Christopher Sallén.

Löpande avstämning

”Våra regelbundna avstämningsmöten bidrar till att säkra kvaliteten på pågående projekt samtidigt som vi kan jobba proaktivt, höja blicken och se nya möjligheter”, säger Christopher Sallén.  ”På det här sätter lär vi också känna varandra allt bättre och får större förståelse för såväl utmaningarna som möjligheterna vi eventuellt har framför oss. Vi är som ett lag där vi med våra olika erfarenheter och kompetenser jobbar för ett gemensamt mål”, avslutar Christopher Sallén.

Fler referenser

Vi använder cookies

Vi gör det för att förbättra din användarupplevelse, och vill därför informera dig om att du genom att använda vår sida ger ditt samtycke till detta.