Sökresultat

Inga träffar matchade ditt sökord

Ett okänt fel inträffade, försök igen

Canon har öppnat möjligheterna för oss att hålla rätt kvalitet mot kunderna hela vägen från lastning till lossning.

Vi har fått en lösning som effektiviserar vår verksamhet

Alla branscher har sina egna unika utmaningar, så också transportbranschen med exempelvis fraktsedlar och andra dokument. 
​Läs här hur Canon hjälpt några företag inom just denna bransch.

Göteborgs Fjärrtransporter erbjuder rikstäckande lastning och lossning med personlig service.
”Vi jobbar idag som en personlig transportförmedling med mål och inriktning på att kunna lösa kundernas alla önskemål vid lastning och lossning av gods”, säger Jerry Bengtsson på Göteborgs Fjärrtransporter.

”Genom alla våra pålitliga samarbetspartners runt om i hela Sverige erbjuder vi rikstäckande service. Bokar kunden på förmiddagen kan vi i över 90 procent av fallen leverera godset på förmiddagen nästkommande dag. När inte det är möjligt har vi alltid en personlig dialog med kunden, för att informera och hitta en bra lösning”, berättar Jerry. Göteborgs Fjärrtransporter har idag ett varmlager på 800m2 där större delen av lagret består av korttidslagrat gods. Det handlar om lossning och lastning, både av hela ekipage och trailrar samt mindre pallar och kartonger. Det är full fart hela tiden...

Utmaningen
”Varje vecka handlar det om 1100 fraktsedlar. Så över ett år blir det en hel del kvittenser att hålla ordning på! Och för att göra det på ett tryggt och säkert sätt håller det inte med att manuellt hantera och arkivera kvittenserna. Att springa och titta i pärmar så fort kunderna ringer och frågar om en viss kvittens tar tid. Vi ville helt enkelt höja vår servicenivå ytterligare ett snäpp genom att kunna arbeta effektivare. Därför behövde vi en lösning som skulle öka tillgängligheten av fraktsedlarna både för oss och för våra kunder. Samtidigt som lösningen skulle reducera den manuella hanteringen och därmed spara tid”, säger Jerry Bengtsson.

Lösningen
”Canons lösning med tolkning via Kofax är rena drömmen jämfört med hur det var tidigare. Nu har vi en scannerlösning som gör rätt automatiskt. Tolkar informationen korrekt. Scannar in fraktsedlarna, arkiverar elektroniskt och ser till att dokumenten är tillgängliga för alla som är uppkopplade till systemet. Eftersom alla fraktsedlar finns på kundwebben behöver inte kunderna ringa till oss och fråga om en viss kvittens. Utan kunderna kan själva när som helst, snabbt och enkelt, se på webben vem som har skrivit på fraktsedeln, vem mottagaren är och när godset levererades. Det är tryggare både för oss och för våra kunder. Felfrekvensen med manuell hantering av papper och pärmar är historia. Tack vare den här smarta digitala lösningen blir allt rätt från början”, betonar Jerry Bengtsson.

Resultatet 
”Vi har märkt en oerhörd skillnad. Nu har vi en lösning som är anpassad efter oss och våra behov. ”Den har aldrig strulat utan lösningen har hela tiden fungerat klanderfritt. Den är hur bra som helst”, säger Jerry Bengtsson. ”Framförallt spar lösningen tid. Exakt hur mycket är svårt att exakt säga. Men mycket är det. Tidigare fick vi ofta arbeta helger och kvällar med att hantera tusentals med fraktsedlar. Det slipper vi nu. Istället kan vi arbeta effektivare och serva våra kunder ännu bättre. Tack vare lösningen kan vi få ut mer på samma tid. Det som förr tog en massa tid i anspråk går nu på nolltid. Det är till exempel hur lätt som helst att hitta rätt kvittens eftersom alla kvittenser är tillgängliga och sökbara hela tiden. Dessutom kan våra kunder blixtsnabbt få begärd kvittens via mejl, om någon skulle ringa och önska det. Vårt manuella arbete är minimerat och vi har fått en strömlinjeformad lösning, ett dokumenthanteringssystem, som effektiviserar vår verksamhet. En lösning som vi dessutom kan bygga vidare på i framtiden”, berättar Jerry Bengtsson.

Samarbetet
”Canon har öppnat möjligheterna för oss att hålla rätt kvalitet mot kunderna hela vägen från lastning till lossning. I det arbetet får Niklas Finnstam och Canon högsta betyg – fem av fem möjliga! Personkemin har varit perfekt och engagemanget från Niklas och hans kolleger på Canon har varit på topp. Nästa steg för oss lär bli att även scanna in fakturorna eller andra typer av dokument med hjälp av Canons lösning”, säger Jerry Bengtsson. 

Kundreferens

Göteborgs Fjärrtransporter AB

Fördelar
  • Tidsbesparande
  • Effektivare
  • Tryggare arkivering

Ladda ner

Ladda ner denna referens som pdf

Klicka här