Sökresultat

Inga träffar matchade ditt sökord

Ett okänt fel inträffade, försök igen

Högre kvalitet i dokumenthanteringen.

Högre kvalitet i dokumenthanteringen.

Läs här om hur vi kan hjälpa dig när det gäller snabb återkomst av 
dokument för att du ska kunna ge dina kunder den direkta service 
​som de förväntar sig.

Tänk försäkringar och du ser förmodligen ett växande berg av papper framför dig – och det bara när du tänker på dina egna, enskilda försäkringar. Tänk då hur det skulle vara om du arbetade med försäkringar och hade som uppgift att ge kvalificerade råd till privatpersoner och företag? Pappersmängden skulle öka dramatiskt och kravet på effektiv dokumenthantering skulle komma som ett brev på posten. ”Vår bransch är mycket pappersintensiv och det handlar om stora flöden av dokument”, säger Stefan Carlsson på Invivum, Försäkring och Placering. ”För oss är det ytterst viktigt att vi snabbt kommer åt rätt dokument och snabbt kan återkoppla till våra kunder”, säger Stefan Carlsson. Invivum är ett fristående och helt oberoende företag, som bedriver försäkringsförmedling. Företaget grundades 2005 och finns på flera platser i Västsverige; Strömstad, Trollhättan, Uddevalla och Göteborg samt Mariestad.

”Bland kunderna finns både stora, medelstora och små företag samt privatpersoner. Idag är vi tillsammans 13 anställda på företaget och sammantaget har vi över 200 års erfarenhet av bank- och försäkringsverksamhet”, berättar Stefan.

Utmaningen
”Eftersom vi hanterar underskrivna papper och dokument av alla slag är det viktigt för oss och våra kunder att kunna lagra dokumentationen på ett förnuftigt sätt. Men också för att dokumentationen skall vara lätt tillgänglig för oss, och våra kunder. Eftersom vi förmedlar all typ av försäkring och bedriver förmedlingsverksamhet inom sak & livförsäkring samt förmedlar direktfonder är det avgörande att informationen även är tillgänglig för Finansinspektionen. Därför efterfrågade vi en lösning som effektivt skulle lagra informationen. Samtidigt som informationen skulle vara lätt att söka och komma åt för behöriga”, säger Stefan.

Lösningen
”Lösningen blev Canon e-Copy som direkt vid scanningsmomentet skjuter in rätt information i vårt affärssystem Webcap. Det betyder att alla länkar i dokumentkedjan hanteras vid ett och samma tillfälle. Till exempel kundnummer, personnummer, organisationsnummer scannas och hamnar direkt på rätt plats. Tidigare fick vi manuellt spara, döpa om filer och själva se till att informationen kom in i vårt affärssystem. Det tog tid. Nu har vi en snabb scanning som dessutom scannar dubbelsidigt”, berättar Stefan.

Resultatet
”Det vi ser är stora tidsvinster och högre kvalitet i dokumenthanteringen. Lösningen säkerställer att rätt information hamnar i rätt mapp i affärssystemet. Det är svårt att säga exakt hur mycket, men uppskattningsvis spar vi en timme per dag med den här lösningen. Det innebär att vi kan jobba effektivare och lägga motsvarande tid på kundvård i stället för administration”, säger Stefan. ”Dessutom blir det inget spill vid utskrift, eftersom vi med den här lösningen kan skriva ut exakt det vi behöver och inget annat. Det i sin tur bidrar till minskad pappersförbrukning och reducerad miljöpåverkan”, säger Stefan.

Samarbetet
”Vårt samarbete med Canon är långvarigt, det har fungerat bra genom åren och vi har en fin kontakt med kontoret i Trollhättan”, säger Stefan. ”Vi ser gärna att den här kontakten fortsätter att utvecklas. ”Och vi är mycket tillfreds med samarbetet också den hör gången. Lösningen har helt enkelt snabbat upp vår arbetsprocess.” 

Kundreferens

Invivum AB

Grundat: 
2005
Bilder
Fördelar
  • Snabbheten
  • Enkelheten
  • Kvaliteten

Ladda ner

Ladda ner denna referens som pdf

Klicka här