Sökresultat

Inga träffar matchade ditt sökord

Ett okänt fel inträffade, försök igen

Extra trygghet att jobba med välkänd partner.

En smidig skannerlösning för hantering av 45 000 fraktsedlar!

Vi fick en pratstund med Sandra Rasmussen som är ansvarig för ekonomi och administration.  Sandra konstaterar att mängden fraktsedlar och leverantörsfakturor har blivit större och större över åren, samtidigt som företaget kontinuerligt utvecklar sin verksamhet och vässar konkurrenskraften.  En viktig del i det arbetet är effektivare dokumenthantering.

”Med Canons digitala helhetslösning för hantering av fraktsedlar och leverantörsfaktur har vi full kontroll på administrationen. I snitt hanterar vi 45 000 fraktsedlar årligen. Tidigare gjordes det arbetet manuellt och tog tid, nu är det digitalt och flyter på snabbt”, berättar Sandra.

Kundernas behov styr lösningarna.
”Vi på Cargoflex formar lösningarna efter våra kunders behov. Tillsammans med våra samarbetspartners och fasta undertransportörer kan vi ta hand om hela logistikkedjan, eller ingå som en del av den. Med hjälp av GPS och datakommunikation mellan kontoret och dragbilarna har vi full kontroll på godset under hela resvägen.  Utöver dagliga avgångar mellan Sverige och Norge transporterar vi dessutom bilar över hela Europa”, säger Sandra.

Bakgrund
Lika viktigt som det är för Cargoflex ge sina kunder anpassade lösningar, lika viktigt är det för Cargoflex att få skräddarsydda lösningar som möter de egna behoven och kraven på kvalitet och effektivitet. En viktig förutsättning för rätt lösning är val av rätt partner.  ”Vi har en bra dialog med Canon sedan tidigare och nu såg vi möjligheten att förbättra vårt dokumentflöde med Canons hjälp”, berättar Sandra.

Utmaningen
”Vi har stora krav på effektivitet och på ett år blir det en hel del fraktsedlar och leverantörsfakturor att administrera. Att manuellt hantera, sortera och arkivera alla handlingar, som bara blev fler och fler, krävde allt mer tid i anspråk. Ibland kunde det kännas som att man drunknade i papper och information och att inte tiden räckte till. Så ville inte vi ha det framöver. I stället ville vi ha en enkel och effektiv lösning för hanteringen av våra fraktsedlar och leverantörsfakturor. Vi ville jobba smartare, inte mer”, berättar Sandra.

Lösningen
”Canon såg våra affärsbehov och presenterade ett digitalt system för hantering av våra fraktsedlar och leverantörsfakturor. Skanningslösningen är navet i vår dokumenthantering och underlättar och effektiviserar hela arbetsflödet. Nu kan vi enkelt skanna in och integrera fraktsedlarna och leverantörsfakturorna i vårt affärssystem Visma. Handlingarna arkiveras digitalt och är sökbara och omedelbart tillgängliga i vårt affärssystem”, berättar Sandra.

Resultatet
”Genom effektivare dokumenthantering spar vi tid och pengar. Det manuella arbetet är minimerat och det digitala är maximerat. Vi har fått bättre överblick och kontroll på alla fraktsedlar och leverantörsfakturor. Att söka och hitta rätt går snabbt eftersom alla leverantörsfakturor är tillgängliga i våra datorer. Sökbarheten och tillgängligheten är värdefullt för oss eftersom det gör vårt arbete effektivare.  Så nu jobbar vi digitalt och smart i stället för manuellt och tidsödande. Det är naturligtvis en stor fördel. Det gör det dagliga arbetet smidigare samtidigt som jag och mina kolleger får bättre överblick och kontroll på dokumenten”, säger Sandra.

Samarbetet
”Det var jättebra, fullständigt okomplicerat och givande.  Alla som vi var i kontakt med var lyhörda och konstruktiva. De analyserade vårt behov och återkom snabbt med en skräddarsydd lösning. Jag är helnöjd och ser fram emot fortsatt gott samarbete. Sen är det förstås en extra trygghet att jobba med en så välkänd partner som Canon”, avslutar Sandra.

Kundreferens

Cargoflex AB

Cargoflex Sweden AB är en transportförmedling med 15 års kunskap och erfarenhet med dagliga avgångar mellan Sverige och Norge.

Bilder
Fördelar
  • Effektivare dokumenthantering.
  • Skannerlösningen integrerad med affärssystemet.
  • Bättre överblick och kontroll.

Ladda ner

Ladda ner denna referens som pdf

Klicka här