Sökresultat

Inga träffar matchade ditt sökord

Ett okänt fel inträffade, försök igen

Med Canons lösning kan vi jobba mer och administrera mindre.

En ny hjälpreda på kontoret!

Uppdragen för Sarab Entreprenad är många och omväxlande; jobb för villor, bostadsrättsföreningar och flerfamiljshus står på orderlistan.
– Jag startade företaget 2009 och idag är vi 26 anställda, berättar Johan Selenius Rosengren, vice VD och en av fyra delägare för Sarab Entreprenad.

Det är en flexibel organisation, med huvudkontor i Stockholm, som varierar i storlek beroende på uppdrag där företaget gör allt från totalentreprenader till delprojekt kring Mälardalen, Stockholm främst Sundbyberg och Solna (samt i Skåne via filial). Projekten kännetecknas av precision, omsorg och skickligt hantverk med kundens önskemål i fokus.

– Vi dokumenterar alla steg i våra projekt med kamera och gör alltid en slutbesiktning med kunden innan jobbet betraktas som klart. Kvalitet i alla led är vår ledstjärna och att kunderna alltid skall vara 100 procentigt nöjda är vårt mål, säger Johan Selenius Rosengren.

Utmaningen
– Vi expanderade kraftigt och administrationen blev tyngre och tyngre samtidigt som vi ville effektivisera. Dessutom vill vi få ned kostnaderna för färgprintern och en smartare lösning för vår projekthantering. Det var utmaningen.

Lösningen
Canons fakturahanteringslösning tillsammans med multifunktionsprintern imageRUNNER5240i blev lösningen. Nu har vi allt digitalt och sökbart, och det är hur enkelt som helst att fakturera snabbt och korrekt. Tidigare kunde fakturorna bli hängande i luften, vara svåra att hitta och krävde väldigt mycket tid att administrera. Nu är det bara att skanna in fakturorna och det går på nolltid, jämfört med hur det var tidigare.
Då fick vi ägna massor av tid åt att hantera alla dokumenten manuellt och det var ofta som våra tre arbetsledare på kontoret fick jobba kvällar med projekthanteringen. Det var extremt tidskrävande att få in alla fakturor på rätt projekt i rätt tid.

Resultatet
– Med Canons lösning har vi fått en ny hjälpreda på kontoret som säkerställer projekthanteringen. Gissningsvis har vi sparat in pengar som motsvarar en halvtidstjänst med den här lösningen. Nu kan vi jobba mycket effektivare, administrera smartare på mindre tid och serva våra kunder ännu bättre. Det är bra för verksamheten. Dessutom har vi kunnat reducera kostnaderna för utskrifter jämfört med den gamla färgprintern. Canons imageRUNNER5240i gör jobbet både billigare och bättre.

Samarbetet
Samarbetet med Canon har fungerat utmärkt och nästa steg vi planerar för är att implementera Canons arkiveringslösning och ta ett ännu starkare grepp om dokumenthanteringen.

Kundreferens

SARAB Entreprenad AB

Grundat: 
2009
Taggar
  • Byggbranchen
  • Entreprenad
Fördelar
  • Tidsbesparande
  • Ekonomiskt
  • Ökad tillgänglighet

Ladda ner

Ladda ner denna referens som pdf

Klicka här