Sökresultat

Inga träffar matchade ditt sökord

Ett okänt fel inträffade, försök igen

Minskat utskriftskostnaderna med 30-40 procent.

En lösning som spar pengar och skonar miljön.

Northbike har vuxit successivt och är idag en av nordens största MC-handlare och återförsäljare för mc märkena BMW, Harley-Davidson, Honda, Kawasaki och Triumph. Northbike har även slagit sig in på skoter och ATV marknaden, där vi är återförsäljare för Lynx, Can-Am, Honda och Seadoo vattenskotrar. ”Vi är kända för att alltid ha mycket fordon i lager och ca 400 fordon av alla märken och modeller finns att beskåda”, berättar Jennie Olert, eftermarknadschef på Northbike. Eftersom det är produkter som kräver personlig utrustning så satsar vi även hårt på ex. kläder, hjälmar och andra tillbehör och reservdelar.”

Northcar är återförsäljare för Jeep, Opel, Fiat, Izuzu, Hyundai och Suzuki samt begagnade bilar och har en etablerad servicemarknad med verkstad på båda orterna.

Bakgrunden.
Northbike och Northcar satsar även hårt på att ständigt effektivisera och förbättra verksamheten. ”För oss är det självklart att använda de bästa lösningarna och arbetsredskapen som marknaden kan erbjuda. Kostnadseffektiva och pålitliga skrivare är några av de värdefulla verktyg som vi använder och har nytta av dagligen. Canon kan skrivare och samarbetet med Canon gör att vi kan fokusera på fullt ut på vår egen verksamhet”, betonar Jennie.  ”Vi utvecklas ständigt och kämpar hela tiden för att höja servicenivån till våra kunder samtidigt som vi anstränger oss för att sänka våra kostnader. Det är en evig utmaning.”

Utmaningen.
”Tidigare hade praktiskt taget varje medarbetare en egen bordsskrivare och det var naturligtvis bekvämt för den enskilde medarbetaren men inte optimalt för företaget. Eftersom det var så enkelt att skriva ut inbjöd bekvämligheten även till onödiga utskrifter både i svartvitt och färg, vilket kostade företaget pengar i onödan. Samtidigt var det inte hållbart i miljöhänseende att fortsätta förbruka papper på det viset. Så vad vi ville var att slå två flugor i en smäll, spara pengar och undvika att belasta miljön i onödan. Det var en utmaning. En annan utmaning var att få personalens förståelse för förändringen vi ville genomföra”, säger Jennie Olert.

Lösningen.
”För oss var det inget lätt val. Visst, vi hade bra koll på behoven och vi visste att vi ville jobba på ett smartare sätt. Men hur ska man kunna veta hur behoven kan mötas på bästa sätt? Vilken skrivare som är den lämpligaste? För skanning, för utskrifter i färg och svartvitt, på ett miljöanpassat och effektivt sätt? Den kompetensen har inte vi, med den har Canon. Tillsammans gjorde vi först en noggrann analys av hur de befintliga skrivarna användes. Med hjälp av Canons analysverktyg fick vi en samlad bild av samtliga skrivares funktionalitet och effektivitet. Även toner- och pappersförbrukning oavsett leverantör kunde vi dokumentera i detalj tack vare Canons analysverktyg. Därefter tog vi ställning till de olika möjliga lösningarna. För oss blev lösningen att rationalisera och centralisera. Att ersätta de många bordsskrivarna med några få strategiskt placerade skrivare. Vi gick från en spridd miljö till en centraliserad”, berättar Jennie Olert.

Resultatet.
”Tack vare den här lösningen har vi fått ett effektivare utskriftsflöde, färre utskrifter, lägre pappersförbrukning och sänkta kostnader. Samtidigt har vi blivit mer kostnadseffektiva genom att vi lyckats samordna och styra inköpen mot en leverantör”, berättar Jennie Olert. Genom nära dialog med personalen har vi också fått stor förståelse för förändringen som vi genomfört och som alla nu beskriver som en förbättring. Även de som inledningsvis kände att de skulle sakna sina små bordsskrivare är positiva och kan se fördelarna med våra nya smartare större centrala skrivare. Nu är det inga onödiga utskrifter som görs vare sig i färg eller svartvitt. Samtidigt som vi spar pengar och skonar miljön. Hittills kan vi konstatera att våra utskriftskostnader minskat med cirka trettio till fyrtio procent”,  förklarar Jennie Olert.

Samarbetet.
”Canon har visat stor förståelse för vår verksamhet och agerat utifrån vårt intresse att sänka kostnaderna och effektivisera verksamheten. De har inte agerat säljare utan fungerat mer som rådgivare och pekat på möjligheter till förbättringar vi annars inte hade upptäckt. Deras kompetens har kommit oss väl till pass och gjort stort nytta. Jag kan verkligen rekommendera Canon till andra företagare som vill se över sin maskinpark och jobba smartare. Deras lokala närvaro är också ett stort plus. Vår ambition är att hela tiden utveckla verksamheten och bli bättre i alla avseenden. Tillsammans med Canon kommer vi fortsätta att effektivisera vår skrivarmiljö och dokumenthantering”, avslutar Jennie Olert.

Kundreferens

Northbike Sweden AB

Bilder
Fördelar
  • Effektivare utskriftsflöde
  • Lägre kostnader
  • Minskad pappersförbrukning
  • Ökad miljöhänsyn

Ladda ner

Ladda ner denna referens som pdf

Klicka här