Sökresultat

Inga träffar matchade ditt sökord

Ett okänt fel inträffade, försök igen

Den här lösningen är navet i vår effektiva dokumenthantering.

Den här lösningen är navet i vår effektiva dokumenthantering

Läs här om hur vi kan hjälpa dig när det gäller snabb återkomst av 
dokument för att du ska kunna ge dina kunder den direkta service 
​som de förväntar sig.

Gothia är ett finansbolag. Företagets affärsidé är att med ett brett utbud av finansiella tjänster möta kundernas behov av ökat kassaflöde och minskade kreditförluster.

”Vi fungerar som en problemlösare och en effektiv partner för avlastning av administrativt arbete. Det vi erbjuder är lösningar som effektiviserar och tryggar hanteringen av fakturor”, säger Joakim Nyh, Gothia Financial Group AB.

”Bland våra mest uppskattade tjänster återfinns PayByBill, vår betallösning för e-handeln, traditionell fakturaadministration, köp av fordringar - förfallna och icke- förfallna, factoring, inkasso och affärsjuridik”, berättar Joakim.

Gothia startades som ett familjeföretag 1976 i Varberg. I dag är Gothia en koncern med kontor i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Storbritannien, Irland, Tyskland, Spanien och Nederländerna. Koncernen omsatte 2010 drygt 100 miljoner Euro och har drygt 1000 anställda. Huvudkontoret ligger i Varberg. ”Det blir en hel del papper på årsbasis som vi hanterar. Runt 15 000 fakturor bara i Norden.”

Utmaningen
”Från början handlade det uteslutande om att vi skulle skanna material från olika myndigheter som inte fanns digitalt utan endast i pappersformat. Det tog mycket tid i anspråk. Och det kunde hända att materialet vi skulle skanna blev liggande i mappar på skrivborden på grund av att personen som skulle attestera var på semester, tjänsteresa eller borta av annan anledning. Myndigheterna gick gradvis över till att stödja digital export vilket minskade behovet av digital filhantering av blanketter. Samtidigt ökade behovet av digital hantering av leverantörsfakturor.”

Lösningen
”Den här lösningen – från manuell pappershantering till digitalt rakt in i våra system – är navet i vår effektiva dokumenthantering. Canon stod för hela tolkningssystemet Kofax som vi för övrigt använder i hela norden. Kofax tolkar alla fakturor, strömlinjeformar flödet av information och gör det möjligt för oss att agera som serviceenhet mot koncernens alla bolag”, säger Joakim. ”Samtidigt som systemet för fakturaattest godkänner och konterar de aktuella fakturorna. Dessutom kan vi med den här webbaserade lösningen attestera våra fakturor digitalt var vi än befinner oss.”

Resultatet
”Vi har idag en lösning som är strömlinjeformad och underlättar för alla. Fördelarna är många. Tillgängligheten har förbättrats avsevärt. I och med att lösningen är webbaserad kommer vi åt informationen vi söker oavsett om vi är på kontoret, hemma, på tjänsteresa, på kurs eller på ett hotell. En faktura blir aldrig liggande på ett skrivbord. Den är alltid tillgänglig och kan attesteras digitalt. Det spar massor med tid och ger grym kontroll. Hade vi inte haft Canon hade det inte blivit av över huvud taget. Nu exporteras rätt information rakt in i vårt ekonomisystem Hansa. Och på det här sättet kan vi säkerställa högsta effektivitet i vårt arbete.”

Samarbetet
”Det har fungerat klanderfritt. Den stora utmaningen för oss har varit den interna samordningen eftersom varje land scannar sina egna fakturor som därefter tolkas i Sverige. Men nu har vi kommit över den tröskeln och allt vi gör är synkat både internt och externt.”

Kundreferens

Gothia Financial Group

Grundat: 
1976
Bilder
Fördelar
  • Tidsbesparing
  • Högre säkerhet
  • Ökad tillgänglighet

Ladda ner

Ladda ner denna referens som pdf

Klicka här