Primatsmart

Visste du att vi människor är så lika schimpanserna att vi kan göra blodtransfusioner fram och tillbaka mellan oss? Och att människan inte alls är så överlägsen våra håriga släktingar som vi tidigare trott? Vi är snarare grenar på samma träd – och vi kan lära oss massor av varandra.

Det finns även områden där människan ligger helt i lä, jämfört med schimpanserna. De har till exempel ett omänskligt bra korttidsminne. Kolla bara på den här filmen. Och här nedanför kan du göra samma test som i videon. Kanske har du ett apbra arbetsminne – eller så är du som de flesta människor och behöver ta hjälp av tekniken för att hålla allt i huvudet?

Schimpanser är inte bara minnesmästare, de är teamworkexperter också. De lägger massor av kraft på att vårda varandra och värna dynamiken i gruppen. Och vi människor är ju också flockdjur. Vi är beroende av samarbete för att överleva. Men ibland glömmer vi bort det. Därmed finns det goda skäl att tänka efter ibland – och låta oss inspireras av våra håriga kusiner.

Apsmarta samarbetstips

Ladda ned dokumentismguider

Dokumentismen är vår filosofi som finns till för att hjälpa dig och dina kollegor på kontoret att jobba smartare och få mer gjort. Den ligger till grund för hur vi jobbar med våra uppdrag – från analys till genomförande – och vi har tidigare publicerat tre guider till effektivare arbete, med utgångspunkt i Dokumentismen.

Temat i den fjärde guiden, som vi skrivit tillsammans med Tommy Lundberg, är hur du och dina kollegor kan samarbeta bättre, genom att apa efter våra närmaste släktingar i naturen.

Ladda ned (0.2 mb)

Fyll i din e-post för att ladda ner dokumentismguiden.

Tommy Lundberg

Tommy Lundberg är författare, föreläsare och kommunikationskonsult. Tillsammans med Ola Berggren har Tommy skrivit boken ”Ledarskap på apstadiet”, som nominerades till årets HR-bok 2010.

Dokumentismguide #1

Vi vet att det är svårt att byta rutiner. Därför har vi, tillsammans med Psykologifabriken, skapat en guide som förklarar hur du skaffar bättre vanor och lyckas genomföra förändringar

Ladda ned (0.7 mb)

Dokumentismguide #2

Skjuter du också upp saker ibland och tycker att det är svårt att komma ikapp? Canon och Psykologifabriken har tagit reda på de fem vanligaste produktivitetsfällorna och hur du undviker dem - och får saker gjorda i tid.

Ladda ned (1.1 mb)

Dokumentismguide #3

Ständig uppkoppling innebär inte bara att vi har lättare att göra våra jobb, utan också att vi utsätter oss för helt nya källor till stress. Tillsammans med Psykologifabriken delar vi enkla lösningar till fyra av vardagens vanligaste stressfällor.

Ladda ned (1.1 mb)

Fyll i din e-post för att ladda ner dokumentismguiden.

Vi ger dig koll på läget

Det finns, som du säkert märker, många anledningar att apa efter schimpanserna. Inte bara när det gäller samarbete. Bland annat har aporna insett vikten av att skaffa nya perspektiv, till exempel för att lösa problem. Det är därför man ofta ser schimpanser klättra upp i något trevligt träd för att kunna få överblick och analysera sin omgivning.

Genom att samarbeta med oss på Canon Business Center får du de nya perspektiven på köpet, eftersom vi ser din verksamhet från ett annat håll. Och en avgörande del i vår process är att alltid göra en noggrann analys av hur ni jobbar.

Vi pratar och funderar ihop oss om dina utmaningar, behov och möjligheter. Vi ser över kontoret och hur ni arbetar, samt tänker till ordentligt kring tids- och kostnadseffektivitet. Och tillsammans kommer vi fram till hur ni kan jobba smartare och få mer gjort. Hör av dig, så hjälps vi åt.

Utskriftsanalys

För att kunna börja jobba smartare med information och dokument krävs koll på utgångsläget. Med vår utskriftsanalys får du en grundlig genomgång av utskriftsinfrastruktur och användarupplevelser – samt en omfattande rapport med konkreta slutsatser och rekommendationer från våra experter.

Djupanalys

Varje organisation är en individ. Därför vill vi gärna träffas på riktigt och göra upp er personliga plan. Under en analysperiod kan du och våra experter diskutera och konkretisera era dokument- och informationsrelaterade utmaningar och möjligheter i lugn och ro, enligt era behov och förutsättningar.

MPS

Visste du att kostnader för dokumenthantering ofta är de största utgifterna i ett företag? Det låter kanske helt bananas, men det är sant. Med Canon Managed Print Service tar våra experter hand om hela din utskriftsmiljö och optimerar den regelbundet – vilket sparar pengar, tid och plats i huvudet.