Sökresultat

Inga träffar matchade ditt sökord

Ett okänt fel inträffade, försök igen

Dokumentismen – en kort introduktion

Jobbar du tillräckligt smart?
Du vet hur det är. Vissa dagar känns det inte som att man får något gjort alls, hur man än försöker. Det handlar ofta om att det dyker upp saker som stör flowet. Sådant som skulle kunna skötas smartare – till exempel när det gäller informationshantering. Faktum är att studier visar att kontorsmedarbetare lägger en arbetsdag i månaden på att leta efter dokument. Och det är därför vi har tagit fram Dokumentismen – läran om att jobba effektivare med dokument och information. 

Bättre vanor – men hur?
Att bryta med sina vanor och hemmasnickrade system är inte alltid så lätt. För kanske har sättet ni jobbar på byggts upp under flera år. Då sitter allt i både ryggmärg och muskelminne. Men ha tålamod! Faktum är att det tar 66 dagar att skapa en ny vana. 

Samtidigt är det ingen bra idé att förändra i raketfart, eftersom alltför snabba omvälvningar ofta upplevs som för stora och svåra. Men om man tar sig framåt med små steg minskar risken att man faller tillbaka i gamla hjulspår. 

Dessutom är det viktigt att alla involverade inser fördelarna med att de nya rutinerna. Om man inte vet varför man ska göra något är det ju svårt att få det gjort. Men motivationen ökar ofta när man känner till skälen bakom saker och ting. Kanske går det lite lättare om alla vet att de kan frigöra en hel dag varje månad? 

Kom igång med Dokumentismen!
Dokumentismen är ingen knepig filosofi. Att komma igång med den på egen hand är enkelt. I filmen ovan går vi igenom grunderna i den och dess sju principer, som även finns att läsa här. Och här kan du läsa om vad dina kunder tjänar på dina nya rutiner. 

Ibland behövs ändå lite hjälp på traven. Alla kan ju inte vara experter på ordning och reda. Och det är lite det Dokumentismen handlar om – att du ska slippa tänka på onödigheter, så att du kan fokusera på det du är bäst på. Dessutom är det ofta lättare för någon utomstående att se möjliga förbättringsområden. Därför hjälper vi dig gärna att börja jobba enligt Dokumentismen.   

Lycka till – och hör av dig till oss om du undrar något!